unic-utrecht.nl

Duits

Op UniC vinden we communicatieve vaardigheden belangrijk. En daarom zijn de lessen Duits veel meer gericht op het ontwikkelen van die vaardigheden dan op grammatica. In de onderbouw word je voor talen daarom niet beoordeeld met cijfers maar op niveaus. Dit zijn de niveaus die vastgelegd zijn in het Europees Referentiekader, ook wel ERK genoemd.

Duits op UniC

Duits op UniC

Opbouw

Vanaf de brugklas heb je één keer per week 90 minuten les Duits. Om de taal goed te leren moet je er zelf ook nog wat tijd insteken. Vanaf leerjaar 2 kan je kiezen voor een verdieping in het vak Duits in de V-blokken. In deze blokken komen verschillende onderwerpen aan bod, denk aan het organiseren van een uitwisseling tot aan een hip hop battle. In de bovenbouw ligt de nadruk veel meer op een goede voorbereiding op het Centraal Eindexamen.

Lesmateriaal

Naast een online lesmethode, Zugspitze, ga je ook werken met materiaal dat op UniC ontwikkeld is. Zo kunnen we samen kijken wat goed bij jouw interesses past. We proberen ons materiaal ook zo veel mogelijk te laten aansluiten bij de interesses in de groep en vragen regelmatig om feedback. We proberen te doen wat jij leuk vindt omdat je zo makkelijker leert.

Impressie lesmateriaal

Interactief

Onze lessen bevatten veel interactie en dat betekent dat jij als leerling actief meedoet in de les. We gebruiken onlinetools zoals LessonUp, Nearpod, Quizlet, Padlet en Flipgrid. Dit zegt je nu misschien nog niet veel, maar deze tools zorgen in de les voor een leuke, actieve afwisseling en het is nog leerzaam ook! In de brugklas doen we ook veel spelletjes om je Duits te leren, je leert de taal dus spelenderwijs. Tijdens de les spreken jij en je docenten veel Duits omdat je zo de taal sneller leert beheersen.

Test je kennis en speel het spel hieronder. Combineer het plaatje met de tekst of andersom.

Het docententeam

Op UniC zijn er drie docenten Duits die vaak ondersteund worden door stagiaires van de Hogeschool Utrecht. Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan de docent die online is.

Project Postcrossing