unic-utrecht.nl

Natuur

Welkom bij het leergebied Natuur! 

Hoe ontstaat een regenboog? Is er echt een bot dat heiligbeen heet? En waarom moet je nooit bleekmiddel mengen met een ander schoonmaakmiddel? Soms zit je met vragen waar je het antwoord niet op weet en soms zie je iets en denk je goh hoe zit dat nou? Tijdens de lessen Natuur kijk je met de bril van de verschillende vakgebieden naar de wereld en probeer je zo iets meer te leren over wat je hoort, ziet en voelt. In je eerste drie jaar op UniC doe je dat tijdens het vak Natuur, een overkoepelend vak van biologie, scheikunde, natuurkunde en een deel van aardrijkskunde. In leerjaar 4, 5 en 6 krijg je deze vakken als losse vakken. 

Op deze pagina kan je dingen doen om Natuur op UniC te ontdekken. Zo is er een leuke escaperoomopdracht en zijn er lessen te volgen die je allemaal iets anders leren over de wereld om je heen. Zit je nog met vragen, dan staan er docenten klaar om je vragen over het onderwijs, maar ook over hoe gezellig het is, te beantwoorden. 

Veel plezier! 

Natuur in beeld

Aardrijkskunde
Natuurkunde - Practicum Hydraten
Aardrijkskunde
Biologie - Practicum
Aardrijkskunde

Zelf aan de slag!

Wil jij ontdekken dat er een echte mini-Einstein in je schuilt? Kom er achter bij de  ESCAPEROOM  van Natuur. Je krijgt een aantal pittige vragen waarbij je goed na zult moeten denken en vaak ook het internet zult moeten gebruiken. Deze vragen hebben allemaal te maken met onderdelen die in het vak natuur aan bod komen. Loop je vast, dan zijn Hanneke en Frank er om je te helpen. Deze kun je bereiken op de natuur-pagina bij ‘ga in gesprek met een docent Natuur’.

Weet jij te ontsnappen? Dan verdien je een diploma en een plekje op onze Wall of Fame!

Meest gestelde vragen

Je staat op het punt om een belangrijke keuze te maken, namelijk het kiezen van je middelbare school. Hoewel je nu niet fysiek door het gebouw kunt lopen, zijn we er om met je in gesprek te gaan. Jouw doel is om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van UniC en daarbij zul je vast een aantal vragen hebben. Veel voorkomende vragen van leerlingen en ouders zijn de vinden in onze Natuur-FAQ (FAQ = frequently asked questions).  

Mocht je vraag er niet tussen staan, of wil je meer weten? Ga dan met één van de natuurdocenten in gesprek door te gaan naar het kopje ‘Ga in gesprek met een docent Natuur’.  

Wij wensen je veel succes en plezier bij het maken van je keuze!