unic-utrecht.nl

Informatica

Misschien sta je er niet bij stil, maar overal om je heen zijn computers. Je mobieltje, elektrische fiets of magnetron: stuk voor stuk zijn het computers. Deze computers zijn net als apps, sites en games ooit door iemand ontworpen en geprogrammeerd. Technologie is mensenwerk, waarbij de ervaring van de gebruiker en het gemak voor de gebruiker net zo belangrijk zijn als de achterliggende techniek.

Er is bijna geen beroep of studie te bedenken waarbij computers geen rol spelen. In de zorg doet men operaties met robots en voert men metingen uit met computers. In de financiële wereld gaat een groot deel van de handel digitaal en automatisch. In de wetenschap maakt men gebruik van digitale simulaties en modellen voor hun theorieën. Waar je ook terechtkomt in de toekomst, je hebt wat aan de kennis en kunde van informatica.

Je werkt veel in groepjes aan projecten waarbij je veel vrijheid krijgt om zelf keuzes te maken. Meestal is het resultaat van je project een product zoals een uitlegvideo, site of programma.