unic-utrecht.nl

Wereldburgerschap

Burgerschap stopt niet bij de landsgrenzen. Daarom hechten we aan de bevordering van het besef van burgerschap over grenzen heen. Kinderen en jongeren van nu staan midden in de wereld. Beginnend in hun directe omgeving en uitkomend in andere landen door studie, werk en reizen. Door globalisering ligt de wereld binnen handbereik. Als individu heb je kennis en vaardigheden nodig om je eigen plek te verwerven in die wereld. Aandacht voor wereldburgerschap op school is daarbij onmisbaar.

Going Global

UniC verbindt zich al meerdere jaren aan Edukans, omdat we vinden dat ieder kind recht heeft op onderwijs. Edukans werkt in ontwikkelingslanden om het best mogelijke onderwijs te geven en dat doen ze met beperkte middelen. Op school worden door het jaar heen activiteiten georganiseerd om geld in te zamelen voor Edukans. En ieder jaar doet UniC mee aan het uitwisselingsprogramma, 

Going Global. Naast een unieke ervaring, biedt de reis ook inzichten in hoe onderwijs in een ontwikkelingsland georganiseerd wordt en welke (onderwijs)problemen er zijn.