unic-utrecht.nl

Engels

Engels op UniC

De lessen Engels zijn gericht op het ontwikkelen van de communicatieve vaardigheden, lezen, schrijven, spreken en luisteren. Je wordt beoordeeld aan de hand van de ERK-niveaus, net als bij Duits en Frans. Je kan ook voor V-blokken kiezen voor verdieping of ondersteuning bij Engels als je juist wat meer wil leren of je niveau omhoog wil krijgen.

Leerjaar 1 en 2 

In leerjaar 1 en 2 is er bij Engels veel interactie. Je bent vaak bezig met creatieve projecten die soms samen worden gedaan met andere vakken zodat je bij bepaalde onderwerpen ook een Engels invalshoekje hebt. 

Zo is er een kerstaurant project waar je een leuke kookshow voor kan filmen in het Engels! Het materiaal dat in de onderbouw wordt gebruikt is op UniC ontwikkeld zodat het past bij de interesses van de leerlingen. Dit betekent dat het ook best vaak verandert, en daar heb jij ook een aandeel in doordat je hier feedback op kan geven.

Een taal leren is niet altijd makkelijk, daarom doen we dit in kleine stapjes met herhaling. Een voorbeeld van een opdracht is Your Room. Je maakt zelf een woordenlijst door de items in je slaapkamer te benoemen en daarvan een tekening te maken.

Your Room

Cooking Show
Cooking Show

Leerjaar 3 

Vanaf leerjaar 3 komt er ook literatuur bij kijken. Je leest Romeao & Julia van William Shakespeare. Dit is de inspiratie voor een eigen versie van dit klassieke verhaal. Verboden liefde en dood spelen, net als in het origineel de hoofdrol aangevuld met eigen ideeën. Je gaat veel creatief aan de slag en maakt daar een verslag van op film of schrijft een verhaal.

Bovenbouw 

In de bovenbouw ligt de nadruk op een goede voorbereiding op het Centraal Examen, maar ben je ook nog steeds bezig met praktische opdrachten zoals het schrijven van een literatuurportfolio, het werken aan een groot project over maatschappelijke problemen samen met een groepje, en verschillende presentaties.

Literatuurverslagen

Sherlock Holmes
A Scandal in Bohemia

Elk jaar wordt de British Fair georganiseerd door leerlingen. In de weken voordat de Fair plaatsvindt verzamel je met je projectgroep informatie over een regio in Engeland. Jouw opdracht is om die regio zo goed mogelijk te representeren.

British Fair

British Fair
British Fair

Het docententeam 

Het Engels team bestaat uit 7 docenten. Deze docenten worden vaak ondersteund door stagiaires en soms nodigen wij ook native speakers uit om naar school te komen om te helpen met projecten en leerlingen te helpen met spreekopdrachten.  

Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan de docent die online is.