unic-utrecht.nl

Leeskist 'On Tour'

Tijdens de lessen Nederlands besteden we veel tijd aan fictie. Je krijgt tijd om in de les te lezen, je praat met klasgenoten over je boek en je kan van docenten tips krijgen. We hebben ook een leeskist waar je boeken uit kan lenen. 

Tijdens de lockdown gaat de leeskist zelfs on tour. Je verwerkt het gelezen boek op een creatieve manier. In de onderbouw maak je bijvoorbeeld een tiendingendoosje, een sketchmap en een pitch. Je mag soms ook helemaal zelf kiezen hoe je je boek presenteert.  


In de filmpjes kan je een aantal leerlingen uit leerjaar 2 zien die een pitch over het gelezen boek houden. Op de twee foto’s zie je sketchmaps die door leerlingen in leerjaar 1 zijn gemaakt. In het filmpje op de website zie je een voorbeeld van een tiendingendoosje.

Sketchmap

De rijdende rode minibieb

Voor leerlingen in jaar 1 en 2 is de leeskist inmiddels een begrip. Deze rijdende minibieb is beschikbaar voor alle leerlingen die wel willen lezen, maar even niet weten hoe ze aan een boek kunnen komen. Dit probleem doet zich tijdens de lockdown natuurlijk ook voor, dus hebben we besloten de leeskist grotere wielen te geven en er op bestelling mee door heel Utrecht te rijden. Het rode autootje vol boeken heeft al een mooi aantal eersteklassers kunnen bereiken en gaat binnenkort ook nog eens op pad voor jaar 2. Het allerleukste is natuurlijk dat onze zonnetjes van leerlingen het ontzettend leuk vinden. De foto's zeggen alles, toch?

Biebieb

www.unic-utrecht.nl
030 284 31 00
info@unic-utrecht.nl