unic-utrecht.nl

Wiskunde

Op UniC wordt op geheel eigen wijze vorm gegeven aan wiskundeonderwijs door een eigenzinnig team van wiskundedocenten.

In de onderbouw laten we je kennismaken met gamification zodat je de nieuwe lesstof goed, maar ook spelenderwijs leert. Vanaf leerjaar 3 word je ondergedompeld om ook in de 'wiskunde-taal' te communiceren.
Ben je nieuwsgierig geraakt, klik dan eens rond op deze pagina. 

Je kan hier zelf aan de slag en rondkijken in de escaperoom 'Romeinen en wiskunde', maar je kan ook raadsels oplossen.
We geven vandaag ook online minilesjes. Wil je meedoen? Klik dan op de knop hiernaast.

Heb je een vraag over wiskunde? Praat met een wiskunde-docent.

Wiskunde op UniC

Wiskunde op UniC

Zelf aan de slag!

Raad het aantal M&M's
Hoe zit het met jouw wiskundig inzicht? Kun jij manieren bedenken om erachter te komen hoeveel M&M’s er in de pot zitten? Bekijk het filmpje en probeer een zo goed mogelijke schatting te doen!

M&M's

Maar… misschien kun je wat extra aanwijzingen gebruiken! En die kun je zelf ontdekken!

Hieronder staan twee verschillende soorten opdrachten die we wel eens in onze wiskundelessen gebruiken: een QR-AFMAKERTJE en een ESCAPEROOM ROMEINEN en WISKUNDE.

Bij QR-AFMAKERTJE krijg je een QR-code waar een stukje is weggelaten. Maar… door het oplossen van enkele vragen, weet je precies welke blokjes je zelf kunt inkleuren. Als dat is gelukt, kun je met je telefoon de QR-code scannen en raad eens wat… dan krijg je de eerste aanwijzing.

Als je de Escape-Room Romeinen en Wiskunde dan ook nog eens voor elkaar krijgt (goed de beschrijving lezen!), dan komt vanzelf de 2e aanwijzing hoeveel M&M’s er in de pot zitten. Klik op de link om naar de Escaperoom te gaan.

Escaperoom Romeinen en wiskunde

Denk je dat je een goede schatting hebt gemaakt? Vul dan het formulier in en laat ons weten wat je denkt. Degene die met zijn schatting het dichtst bij het goede antwoord zit, wint de hele pot met M&M’s!!! Je kunt je inzending nog doen tot zondag 30 januari 21.00 uur, vul hier de oplossing in of klik op de knop aan de zijkant van de pagina.

Dan hoef je dus nu niet de hele tijd te puzzelen… Je wilt tenslotte nog wel meer van onze school zien, toch…?

Zet hem op en vooral: GEEF NIET OP!