unic-utrecht.nl

Informatie over begeleiding en ondersteuning

Tijdens ons open huis kan je via een live chat in gesprek gaan over het mentoraat, begeleiding en zelfstandig werken. Heb je een vraag over speciale onderwijsbehoeftes, ga dan in gesprek met één van de zorgcordinatoren. 

Mentoraat

Het mentoraat vormt de spil in leerlingbegeleiding. Wil je weten wat de rol van de mentor is? Bekijk dan de animatiefilm.

Mentoraat op UniC

Dyslexie

Dyslexie is een leerprobleem dat best vaak voorkomt en ook sommige leerlingen op UniC hebben hiermee te maken. Soms wordt dyslexie al op de basisschool vastgesteld, maar het kan ook zijn dat deze diagnose pas op de middelbare school gesteld. In leerjaar 1 nemen we een leesscreening af, om eventuele problemen met het leesniveau tijdig te signaleren. Ben je benieuwd wat we voor je kunnen betekenen op UniC als je dyslexie hebt? Bekijk dan het filmpje!

Ondersteuningsteam

In schooljaar 2021-2022 bestaat het het begeleidings- en ondersteuningsteam uit mentoren, twee zorgcoördinatoren, een orthopedagoog, twee aanwezigheidscoordinatoren, drie domeincoaches, twee LOB'ers (loopbaanoriëntatie en -begeleiding) en specialisten in faalangst en dyslexie.